Kuvataideharrastus ja henkisestii vahvat nuoret

Sunnuntai 26.6.2016 - Maritta Poijärvi

Kuvataideharrastus ja henkinen kantti/vahvuus

Lapset-ja nuoret ovat meille kaikkein tärkeintä ja arvokkainta. Olette fantastisia ja erityislaatuisia ja täynnä mahdollisuuksia. Olen onnellinen ja ylpeä teistä kaikista. Elämä on ihmeellistä, maagista, iloista ja yllättävää.

Toivon, että kuvataiteen harrastus on vahvistanut Teidän ainutlaatuista yksilöllisyyttänne ja valanut teille rohkeutta uskoa omiin unelmiinne ja halua suunnata tavoitteenne kohti valoisaa tulevaisuutta joko kiehtovan kuvataiteen parissa ammattilaisena tai iloisena ja onnellisena harrastajana, molemmat yhtä arvokkaita. Taideharrastus on vanhemmiltanne viisas lahja ja iloa ja elämyksiä tuottava rikastuttaja arjen haasteisiin aina ja kaikkialla. Kuvataiteen harrastus lisää myös hyvinvointia ja onnellisuutta ja nämä taas lisäävät jopa elinvuosia tutkitusti. Toivottavasti kuvis on avannut teille kauneuden ja taiteen kaikki rikkaudet, säilyttäkää herkkyys huomata kauneutta kaikkialla ympärillänne ja uskaltakaa olla myös kriittisiä. Näin asiat kehittyvät ja menevät eteenpäin. Tässä ajassa tarvitaan visuaalisen maailman monilukutaitoa. Kuvikselle on tilaus tässä ajassa.


Toivottavasti kuvis on kasvattanut Teistä henkisesti vahvoja. ihmisiä, 5 pointtia, jotka osaavat:
1. Käyttää rakkautta ja intohimoa kuvataiteeseen voimana.
Kaikille tulee eteen vaikeita ja pelottavia asioita, joista on pakko selvitä. Henkisesti vahva, rakastettu ja itseään rakastava näkee paremmin voimansa selvitä niistä. Voimaksi muuttunut rakkaus on se on mitä vain elämässä saamaasi hyvää, joka on tehnyt sinusta henkisesti vahvan. Rakkaus antaa voimaa, joka tekee rohkeaksi. Se saa haluamaan omanlaista elämistä enemmän kuin olemista.


2. Keskity siihen, mihin voit vaikuttaa. Anna muiden asioiden olla.
Henkisesti vahvan katse kohdistuu siihen, mikä voi olla mahdollista ja mihin voi jotain vaikuttaa. Ei siihen, mille emme voi mitään.
Henkisesti vahvat eivät odota hyvän onnen osumista kohdalle tai valita huonoa onneaan. He tekevät asioille sen, minkä voivat juuri nyt. He käyttävät voimiaan ja taitojaan siihen, mitä pitävät arvokkaana.


3. Pyri toimimaan myönteisesti ja rakentavasti
Henkisesti vahva on oppinut lopettamaan valittamisen ja päättänyt ruokkia kiitollisuutta. Epätoivon ja hankaluudet hän pyrkii voittamaan myönteisyydellä. Hän keskittyy siihen, mikä elämässä on arvokasta ja hyvää.
Tällaiset ihmiset luovat myös muille uskoa onnistumiseen. Asiat alkavat tapahtua.


4. Ole sitkeä ja johdonmukainen.
Henkinen vahvuus ei tarkoita vain sitä, miten suhtaudut vaikeisiin tilanteisiin. Sitä koetellaan myös päivittäin arjessa.
Henkisesti vahva osaa kontrolloida ajatuksiaan ja tekojaan. Hän ei päästä itseään helpolla vaan osoittaa olevansa uskollinen itselleen, vaikka ei aina tekisi mieli. Jos luovutat yhä uudestaan, et saavuta sitä mitä tavoittelet.
Uskollisuutta itselle kannattaa treenata, sillä vahvuus ei aina tule synnyin lahjana.


5. Toimii uskoen, että hänen tekonsa merkitsevät.
Henkisesti vahva näkee itsensä ihmisenä, joka voi muuttaa maailmaa, pienilläkin asioilla. Tärkeintä ei ole, mitä on jo saavuttanut tai millainen ihminen on. Tärkeämpää on se, mitä voimme saada ominaisuuksillamme aikaan.
Henkisesti vahva haluaa olla merkityksellinen tässä maailmassa. Hän haluaa elää siten, että voi kokea olevansa ylpeä itsestään.

On ollut suuri rikkaus tutustua teihin innostaviin nuoriin. Haluan olla aina rinnallanne seuraamassa, mitä kaikkea myönteistä teidän elämässänne tuleekaan tapahtumaan.

"Nuoruus on onnellinen, koska se pystyy näkemään kauneuden. Se kuka säilyttää kauneuden näkemisen taidon ei koskaan vanhene."
— Franz Kafka

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nuoret, kuvataide, henkisesti vahva, hyvinvointi